Om tjänsten

Det är inte tillåtet att skicka journalhandlingar såsom röntgenbilder och journaldata via vanlig okrypterad e-post. Vi har därför tagit fram ett program för att kunna skicka bilder, röntgen, remisser och andra filer på ett krypterat och säkert sätt – MedSpace. Man kan skicka till vilken mottagare som helst – sändare och mottagare behöver endast webläsare och mottagaren en e-post adress.

 

Bilderna kan föras över direkt från ett kamerakort eller ett bildprogram till MedSpace. Vi rekommenderar att ni använder er av ett bildprogram som är kopplat till ert journalprogram (FRENDA, Opus, Alma eller Carita). På så vis är era digitala bilder alltid länkade till journalen. Digitala bilder är att betrakta som journalhandling och ska lagras och säkerhetskopieras som övrig journaldata. Det går också bra att skicka ärenden till försäkringskassan via deltagarlänken “försäkringskassan” i MedSpace. FRENDA och Opus har nu också en koppling som gör det enkelt att skicka journaldata vidare.

 

Vi har tagit fram en egen koppling för bildprogrammen VixWin, Schick och XrayVision som hjälper användaren att föra över bilder till MedSpace. Vi kommer i framtiden att bygga en funktion som gör det möjligt att importera in bilder smidigt från vilket bildprogram som helst. Denna funktion bygger på att MedSpace bevakar en mapp som användaren har valt själv. Så fort du sedan exporterar bilder (alla bildprogram har någon form av exportfunktion) till mappen kommer dom att tas upp av MedSpace per automatik.

 

MedSpace kostar endast 200 kr per månad (ex. moms) utan någon bindningstid. Beställ här:

Allmänna villkor för tjänsten finns här.